Dé apotheek van Vlijmen

Reisadvies

Reisapotheek
De samenstelling van een reisapotheek is afhankelijk van uw eigen gezondheid, uw eigen voorkeur, de aard en de duur van de reis en de beschikbaarheid ter plaatsen van de medische hulp en hulpmiddelen.

Medicijnen
Als u medicijnen gebruikt, neemt u dan voldoende voorraad mee. Verdeel deze over de bagage in verband met b.v. het zoekraken van bagagestukken. Bewaar vloeistoffen (zoals insuline) als u per vliegtuig reist altijd in de handbagage in verband met bevriezingsgevaar in de bagageruimte van het vliegtuig. Vraag bij de apotheek om een internationaal geneesmiddelenpaspoort. Hierin worden de medicijnen, de dosering en de algemene naam van het middel vermeld. Neem ook de bijsluiter van het geneesmiddel mee op reis.

Checklist met bijbehorende folder
Omdat u al zoveel zaken moet regelen voordat u op vakantie kunt of een lange reis kunt maken, heeft Zon Apothekers voor u een checklist gemaakt. Hierin staan alle zaken op een rijtje die voor u belangrijk kunnen zijn. De checklist krijgt u door op de link te klikken, tevens kunt een uitgebreide folder downloaden waar nog extra informatie in staat.
Klik hier voor de reis checklist.
Klik hier voor de bijhorende folder.

Heeft u naast deze informatie nog vragen, dan kunt u altijd terecht bij onze informatiebalie. De assistente kan uw vraag beantwoorden. Veel reisplezier en we zien u graag terug.

Heeft u nog geen Adobe Reader klik dan op Download Adobe Reader om deze gratis software te downloaden en te installeren.