Dé apotheek van Vlijmen

Hoe wordt mijn recept klaar gemaakt

Wat doet de Zon Apothekers tussen de aanvraag van uw recept en het afhalen van deze medicatie? 

U vraagt een recept aan bij uw huisarts of specialist. De arts zorgt er vervolgens voor (per post, fax of computerverbinding) dat het recept bij de juiste apotheek komt.
Op het moment dat het recept bij ons is óf u met een recept bij ons aan de balie komt, wordt de medicatie in uw patiëntdossier toegevoegd.
Tijdens het invoeren van de medicatie wordt er gecontroleerd of de juiste dosering en aantal is voorgeschreven door de arts en er wordt direct gekeken of de medicatie past bij uw andere medicatie. Tevens wordt er bekeken of u ergens allergisch voor bent en of de medicatie geen omgekeerde werking geeft van een ander medicijn dat u gebruikt. Bij onduidelijkheden wordt de voorschrijvende arts geraadpleegd.

Uw recept wordt vervolgens met de etiketten naar de uitvulbalie gebracht, waar de medewerker óf assistente de juiste medicatie gaat verzamelen. Tijdens het verzamelen wordt door een andere assistente bekeken of de assistente die het recept in uw gegevens heeft toegevoegd het juist heeft gedaan (juiste persoon, juiste medicijn, juiste gebruik) Vervolgens wordt door middel van een barcodescanner gecontroleerd of de juiste medicatie is verzameld (klopt het doosje met het medicijn op het recept)

Is het de eerste keer dat u het medicijn krijgt, dan wordt er extra informatie verzameld die u kunt lezen vóórdat u het medicijn gaat gebruiken.

Uw medicatie is nu klaar en kan worden afgehaald of bezorgd.

Het receptbriefje voorzien van de etiketten wordt dezelfde dag nog nagekeken door een apotheker.